top of page

BANANINI MAFINI Z DVOJNO ČOKOLADO

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Apr 10, 2021
  • 1 min read

Narejeni za “hude čase” ko vam pade sladkor in nujno in hitro potrebujete čokoladno pecivo. Pripravljeni v eni skledi in pečeni v 20 minutah.


ree

SESTAVINE:


125 g masla

65 g sladkorja

3 srednje velike banane

1 jajce

2 žlički pecilnega praška

220 g moke (jaz sem del bele moke zamenjala s polnozrnato)

¼ žličke sode bikarbone

1 žlička mletega muškatnega oreščka

50 g kakava

100 g čokoladnih kapljic


PRIPRAVA:


Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. V posodi kuhinjskega robota najprej zmešamo mokre sestavine: mehko maslo s sladkorjem, na koščke narezanimi bananami in jajcem. V drugi posodi na roke zmešamo suhe sestavine: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, muškatni orešček in kakav. Suhe sestavine dodamo mokrim in vse narahlo vmešamo. Dodamo 50 g čokoladnih kapljic in še enkrat na rahlo premešamo. Pekač za mafine obložimo s papirčki za mafine in jih napolnimo s pripravljeno maso. Da so porcije enakomerne in se tudi enakomerno spečejo, si pomagamo z žlico za sladoled. Pred pečenjem po vrhu vsak mafin potresemo s preostalimi čokoladnimi kapljicami. Pečemo 20 min. oz. da iz pečice zadiši po svežem pecivu. Ohladimo in postrežemo. Mafine lahko jemo tudi še malce tople.



Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page