top of page

CHEESECAKE BREZ PEČENJA

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Feb 28, 2021
  • 1 min read

Modern twist klasične cheesecake brez pečenja. Enostavna priprava, malo potrpežljivosti in veliko užitka. Bela čokolada je skrivna sestavina mojega recepta. Skupaj z malinami enostavno nepremagljiva.

SESTAVINE:


150 g polnozrnatih piškotov (kupljen izdelek)

75 g masla

250 g kremnega sira (ali mascarpone sira)

300 ml sladke smetane

1 žlička vanilijevega ekstrakta

200 g bele čokolade

200 g svežih malin

metini listi za okrasitev


PRIPRAVA:


Piškote stresemo v vrečko za zamrzovanje in jih s pomočjo lesenega valjarja zdrobimo v grobe drobtine. V posodi stopimo maslo. Dno modela za peko tort (20cm) obložimo s peki papirjem in z maslom namastimo stranice modela. V posodi zmešamo drobtine in maslo v grobo maso, ki jo enakomerno potlačimo na dno modela. Postavimo v hladilnik, da se strdi (vsaj eno uro). Vmes pripravimo kremo. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado. V posodi kuhinjskega roboto zmešamo sir in sladko smetano. Dodamo vanilijo in stepemo v kremo. Po žlicah dodamo stopljeno in rahko ohlajeno čokolado in mešamo, da dobimo gladko kremo. Kremo vlijemo v hladen model in pustimo čez noč. Naslednje jutro je torta pripravljena. Previdno odstranimo model, obložimo z malinami in okrasimo z listi mete. Torto hranimo v hladilniku. No pri meni doma jo prehitro zmanjka...in ni potrebe po hranjenju v hladilniku.


2 Comments


Liza Dobrovoljc
Liza Dobrovoljc
Mar 07, 2021

Odlicno ali lahko uporabim tudi borovnice?

Like
Mojca Dobrovoljc
Mojca Dobrovoljc
Mar 07, 2021
Replying to

Seveda, tudi borovnice, robodnice in jagode. Vse jagodičevje se lepo ujema s sladko sirovo podlago:)

Like

© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page