top of page

ENOSTAVNA SLIVOVA PITA

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Aug 28, 2021
  • 1 min read

Čisto enostavna za pripravo, aromatična in super sladica za zaključek nedeljskega kosila ali pa kar tako, ko si zaželite nekaj sladkega. Ker je priprava tako enostavna, si jo lahko privoščite tudi med delovnim tednom.

ree

SESTAVINE:


175 g moke

100 g mrzlega masla

10 ml mrzle vode

25 g mletih mandljev

50 g sladkorja

1 žlici vanilijevega pudinga

100 g sladkorja

1 kg zrelih sliv

1 nektarina ali breskev

2 veliki žlici mletih mandljev


PRIPRAVA:


V posodi kuhinjskega robota najprej zmešamo moko z maslom, sladkorjem in mletimi mandlji. Počasi prilivamo vodo in mešamo, da dobimo gladko kepo. Testo zavijemo v prozorno folijo in naj počiva eno uro v hladilniku. To je pomembno, da je pečeno testo hrustljavo in se topi v ustih.

Pečico segrejemo na 180⁰ C. Pekač za pite dobro namažemo z maslom in ga postavimo v hladilnik. Slive in breskev operemo in osušimo. Odstranimo koščice in narežemo na koščke. Posujemo s sladkorjem in praškom za puding in mariniramo 10 min., da se okusi prepojijo. Testo na pomokani površino razvaljamo in z njim obložimo pekač. Robove testa s pomočjo ročaja kuhalnice dobro pritisnemo ob steno pekača. Tako dobimo lep vzorec. Dno testa z vilicami večkrat prebodemo in v predhodno ogreti pečici pečeno 20 min. Nato dno predpečenega testa posujemo z dvema žlicama mletih mandljev in obložimo s sadjem. Pečemo še 30 min. Ohladimo in narežemo. Pa dober tek!







Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page