top of page

JABOLČNI KOLAČ NA HITRO

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Sep 27, 2022
  • 1 min read

Ko se tako na hitro poslovi poletje in nas pozdravi jesen, je peka slaščic v kakšnem turobnem deževnem dnevu prava zabava. Še posebej, če je recept za pripravo enostaven in izdelek slasten. Takšen je moj današnji jabolčni kolač.

ree

SESTAVINE:


4 do 5 jabolk

2 jajci

150 g sladkorja

100 ml mleka

60 ml olja

200 g moke

5 g pecilnega praška

1 mala žlica vanilijeve paste

malo cimeta

1 velika žlica marelične marmelade

1 velika žlica mandljevih lističev

malo masla za namastitev pekača


PRIPRAVA:


Pečico najprej segrejemo na 180⁰ C. Pekač za torto premera 23 cm obložimo s peki papirjem in namastimo robove. Jabolka operemo, odstranimo peške in narežemo na manjše kocke. Stresemo jih v pekač, potresemo s 50 g sladkorja in malo cimeta. Vmes v posodi kuhinjskega mešalnika stepemo 2 jajci skupaj s preostalim sladkorjem, dodamo olje in na koncu moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Vmes med rahlim mešanjem dolivamo še mleko in čisto na koncu dodamo vanilijevo pasto. Gladko zmes prelijemo čez jabolka in pečemo 35 do 40 min. Ohladimo. Kolač nato obrnemo na servirni krožnik tako da so jabolka na vrhu. V mali posodici segrejemo marmelado in z njo premažemo površino kolača, ki je obložena z jabolk in potresemo z mandlji, ki smo jih malo opekli na suhi ponvi, da so zlato obarvana. Pred serviranjem po želji potresemo še z mletim sladkorjem. Poleg se prileže skodelica aromatičnega čaja.


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page