top of page

JABOLČNI ŠTRUDL NA HITRO

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Nov 13, 2021
  • 1 min read

Tudi pri peki včasih paše kakšna “bližnjica”. Še posebej, če nam ta pomaga, da si na hitro pripravimo slasten jabolčni štrudl. Kupljeno vzhajano&listnato testo nam olajša delo, dodamo še malo jabolk in štrudl je skoraj narejen.

ree

SESTAVINE:


1 zavitek zamrznjenega vzhajano&listnatega testa

1 kg jabolk

1 žlička mletega cimeta

100 g rozin

100 g sladkorja

½ dcl ruma

mleti sladkor za potresanje


PRIPRAVA:


Najprej odtajamo testo. Pečico segrejemo na 200⁰ C. Jabolka olupimo in naribamo na lističe. Rozine operemo in namočimo v rumu. Ponev s prevleko proti prijemanju segrejemo in potresemo s sladkorjem. Sladkor počasi segrevamo, da nastane karamel in na njem prepražimo jabolka. Mešamo, da se vsa jabolka prepojijo s sladkornim karamelom in pokuhajo. Ohladimo. Testo na pomokani površini razvaljamo na velikost 50x30 cm, debeline 2-3 mm. Rozine mariniramo v rumu vsak pol ure, potem jih odcedimo. Ko so jabolka ohlajena, obložimo polovico testa. Potresemo s cimetom in rozinami. Zavijemo po dolžini , spodvijemo konce testa, da nam nadev ne izteče in previdno položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo približno 50 min. odvisno od pečice. Po polovici pečenja, temperaturo znižamo na 180⁰ C. Ohlajen štrudl posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo. Uživamo!



Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page