top of page

JAGODNI SORBET Z APEROLOM

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Jul 25, 2021
  • 1 min read

Ta recept je dvojni užitek, čudovit okus jagod in opojni okus aperola. Najboljše iz obeh svetov tega poletja. Ko je zares vroče, si ga privoščite na polno.

ree

SESTAVINE:


800 g zrelih jagod

100 g sladkorja

1 paketek vanili sladkorja

4 velike žlice limoninega soka

50 ml aperola

listi mete za okras

250 ml vode


PRIPRAVA:


Jagode operemo, odstranimo liste in narežemo na četrtine. V posodi zavremo

vodo skupaj z sladkorjem in vanili sladkorjem. Ko se sirup ohladi, zmešamo z jagodami, aperolom in limoninim sokom. S pomočjo paličnega mešalnika gladko zmeljemo. Sadno kašo stresemo v plitvo posodo in postavimo v zamrzovalnik. Prvih nekaj ur z vilicami premešamo vsake pol ure, nato pustimo čez noč, da zamrzne. Preostale jagode poljubno serviramo skupaj s kepicami sorbeta. Uživamo!


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page