top of page

LIMONCELLO

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Sep 25, 2021
  • 1 min read

To je pijača, ki mene spominja na poletje in počitnice. Na jugu Italije v neapeljskem zalivu, v Sorrentu, kjer rastejo najboljše limone, je ta pijača čudovit zaključek večerje ali slavnostnega kosila. Seveda ga lahko kupimo tudi pri nas, ampak jaz sem nekje našla recept in se preizkusila v pripravi. Zelo dobro mi je uspelo!

SESTAVINE:


8 ekoloških limon

750 ml vodke

4 kozarci sladkorja

6 kozarcev vode


PRIPRAVA:


Limone najprej operemo z zelo vročo vodo, jih osušimo in olupimo. Ko olupimo limone, pazimo, da odrežemo samo rumeni del lupine, bel del je namreč zelo grenak. Lupine položimo v kozarec za vlaganje, zalijemo z alkoholom in tesno zapremo. Postavimo v temen suh prostor in pozabimo za 10 dni. Nato segrejemo 6 kozarcev vode in zmešamo s sladkorjem in skuhamo sirup. Ohladimo. Precedimo namočene lupine in hladen sirup zmešamo s precejenim alkoholom. Napolnimo v steklenice in hranimo še 10 dni v hladilniku, da se razvije popolna aroma. Serviramo v majhnih kozarčkih.


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page