top of page

MINI TORTICE Z ČOKOLADO IN PISTACIJO

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Feb 24, 2021
  • 1 min read

Mini lepotice, s hrustljavo skorjico in nežno čokoladno sredico so prava poslastica. Čudovita sladica po odlični gurmanski večerji ali posladek ob popoldanski kavi, ali pa kar tako, ker imate preprosto radi čokolado.

ree

SESTAVINE:


250 g moke

50 g mletih mandljev

1 žlica pecilnega praška

100 g sladkorja

3 rumenjaki

150 g masla

40 g kakava


Sestavine za kremo:


50 g masla

30 g kakava

200 g sira mascarpone

125 g mletega sladkorja

100 g čokolade

100 g nugata

pest sesekljane pistacije


PRIPRAVA:


Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. V posodi kuhinjskega robota zmešamo moko, mandlje, pecilni prašek, sladkor, rumenjake, kakav in maslo. Testo zavijemo v folijo in naj počiva v hladilniku 1 uro.

Vmes pripravimo kremo. V posodi nad vodno kopeljo stopimo čokolado, maslo in nougat. Dodamo mleti sladkor in kakav. Vse dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Ohladimo na sobno temperaturo in nato zmešamo s sirom mascarpone v gladko kremo. Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik, da se strdi.

Testo razvaljamo na debelino 2mm in s pomočjo modelčka oblikujemo kroge, ki jih polagamo v namaščen pekač posebne oblike mini tortic. Če nimamo posebnega pekeča, uporabimo pekač za mafine, ki ga ne s testom napolnimo samo do polovice. Pečemo 10 do 12 min. Kremo nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in v ohlajene tortice nabrizgamo kremo. Pred serviranjem potresemo s sesekljano pistacijo.


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page