top of page

PARADIŽNIKOVA SOLATA S KRUHOM

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Jul 16, 2022
  • 1 min read

Ta vrsta paradižnikove solate se imenuje panzarella in je doma na jugu Italije, kjer rastejo sočni in slastni paradižniki. Jaz sem v moj recept dodala mini mocarelice, seveda pa lahko uporabite tudi večjo mocarelo, ki jo natrgate v solato. Čudovita priloga k mesu, ki ste ga spekli na žaru in obvezna solata na vsakem pikniku.

ree

SESTAVINE:


2 velika kosa starega belega kruha

3 žlice oljčnega olja in malo masla

1 čebula

600 g paradižnikov različnih oblik in barv

100 g črnih (izkoščičenih) oliv

10 cvetov kaper

125 g mini mocarel

6 listov bazilike

sol po okusu


Za preliv:

3 žlice rdečega vinskega kisa

2 do 3 žlice oljčnega olja

1 žlica medu

sol, poper


PRIPRAVA:


Najprej kruh narežemo na grižljaj velike kose in ga zlato popečemo na olju in maslu.

Paradižnike operemo, osušimo in vsakega prerežemo na pol ali na večje kose (odvisno od velikosti paradižnika). Paradižnik solimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Mocarelo odcedimo. Za preliv dobro zmešamo med, olje, kis in sol. Natrgamo liste bazilike. V veliki skledi zmešamo paradižnik skupaj s kruhom, čebulo, mocarelo in začinimo s prelivom. Zložimo na velik krožnik in okrasimo s kaprami in baziliko.


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page