top of page

PIŠČANEC Z LIMONO ČESNOM IN OLIVAMI

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Nov 10, 2020
  • 1 min read

Updated: Dec 5, 2020

Še eden izmed enostavnih receptov za skromna piščančja bedra, ki se skupaj z limono in česnom v pečici preobrazijo v dišeče kosilo. Olive pa vas povabijo nazaj na sonce in morje. Za odličen obrok potrebujete samo malo potrpežljivosti, saj marinada doda pravo “piko na i”.

ree

SESTAVINE:


4 piščančja stegna

3 bio limone

1 glavica česna

8 vejic svežega origana

8 jedilnih žlic oljčnega olja

80g oliv (mešanica zelenih in črnih)

sol in mlet poper


PRIPRAVA:


Meso operemo in osušimo. Limone operemo v vroči vodi in prav tako osušimo. Naribamo 1 limono in iztisnemo sok. Sok, lupino in oljčno olje zmešamo v marinado, solimo in popramo. Meso najlažje mariniramo, če ga shranimo v vrečko (enostavna vrečka, ki jo uporabljamo za zamrzovanje) in preko polijemo pripravljeno marinado. Za pravi mediteranski okus dodamo še polovico listkov origana, ki smo jih pred tem spretno osmukali. Vrečko zapremo, dobro pregnetemo, da marinada prekrije vse kose mesa in čez noč shranimo v hladilniku.

Pečico segrejemo na 200 stopinj C. Česen operemo in glavico prerežemo na dva dela. Česna ne lupimo. V pripravljen pekač zložimo meso, 2 limoni narezani na četrtine in česen. Glavice česna obrnemo s prerezano stranjo navzgor. Vse prelijemo z marinado. Pečemo približno 45 min. (čas je odvisen od vaše pečice), vmes meso večkrat obrnemo. Na približno polovici časa, dodamo obe vrsti oliv in spečemo, da stegna postanejo zlato rumeno zapečena. Pred serviranjem potresemo še s preostalimi listki origana.


Poleg se prileže košček popečene čibate ali francoske štručke za bolj lačne pa lahko servirate tudi domače široke rezance. Seveda ne pozabite na kozarček dobre rebule in pojedina se lahko začne.


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page