top of page

PIŠČANČJI MEDALJONI V OMAKI S ŠPINAČO

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Apr 5, 2022
  • 1 min read

Še eden izmed enostavnih receptov za piščanca. Tokrat potrebujemo piščančje fileje, ki so v dobri družbi sveže pomladne špinače in češnjevih paradižnikov. Izvrstna kombinacija vam rečem. Pa še hitro je pripravljena. Zraven se podajo široki rezanci. Če jih pripravite sami, še toliko bolje.

ree

SESTAVINE:


4 tanke piščančje medaljone (1x piščančje prsi narezane na zrezke)

50 g masla

3 stroke česna

1 manjši zavitek češnjevih paradižnikov

1 žlica suhega origana

1 dcl belega vina (zamenjava je lahko piščančja juha)

¼ kg mlade špinače

120 ml smetane za kuhanje

pest sveže naribanega parmezana

sol, poper


PRIPRAVA:


Zrezke umijemo, posušimo in potolčemo, da dobimo tanke medaljone. Česen sesekljamo, paradižnike operemo in razpolovimo. Na ponvi raztopimo maslo in na njem z obeh strani zlato popečemo meso. Odstavimo in na isti ponvi na hitro prepražimo česen, da zadiši, dodamo paradižnike in origano. Zalijemo z vinom oz. juho in kuhamo, da tekočina izpari in ostane samo okus. Dodamo špinačo in kuhamo, da listi ovenijo. Zalijemo s smetano in v omako vrnemo meso (skupaj s tekočino, ki je ostala na krožniku) Zavremo in kuhamo še približno 3 minute. Pred serviranjem posujemo s parmezanom. Še kozarec belega vina in odlično kosilo je pripravljeno.


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page