top of page

PROTEINSKA SOLATA Z LEČO IN SVEŽO ZELENJAVO

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Feb 27, 2021
  • 1 min read

Updated: Mar 23, 2021


Proteinska solatka, ki je lahko odlično kosilo, ki ga nesemo s seboj v službo. Leča in rdeči fižol poskrbita za vitamine, sveža zelenjava pa za barvitost in hrustljavost. Pripravljena kot bi mignil.

ree

SESTAVINE:


250 g zelene leče

1 solatna kumara

300 g češnjevih paradižnikov

2 rdeči papriki

1 rdeča čebula

½ šopka peteršilja

250 g rdečega fižola (konzerva)

5 žlic oljčnega olja

3 žlice vinskega kisa

2 žlici jabolčnega soka

100 g črnih ali zelenih oliv

sol in poper po okusu


PRIPRAVA:


Lečo pred uporabo namočimo (najbolje čez noč) in kuhamo v osoljeni vodi 20 do 25 min. Odcedimo in ohladimo. Fižol stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Kumaro operemo in delno olupimo in narežemo na rezine. Če je predebela, jo prerežemo na pol. Prav tako operemo paradižnike in papriko. Papriko narežemo na kocke, paradižnike samo prerežemo na pol. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Peteršilj prav tako operemo, osušimo in sesekljamo. V manjši posodi zmešamo preliv iz olja, kisa, jabolčnega soka, ki ga solimo in popramo po okusu. V veliki posodi zmešamo lečo, fižol in vso zelenjavo. Dodamo na olive in začinimo s prelivom. Obilno potresemo s peteršiljem in pred serviranjem okrasimo s rezinami čebule.


Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page