top of page

PIŠČANEC IZ ENEGA LONCA

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Mar 11, 2022
  • 1 min read

To je čudovita jed, ko piščanca skupaj z aromatičnimi začimbami mariniramo že en dan prej in potem naslednji dan vse sestavine zložimo v lonec in skuhamo v pečici. Malo truda, ampak božanski rezultat.

ree

SESTAVINE:


4 cela piščančja bedra

2 bio limoni

1 in pol žlice komarčkovih semen

1 in pol žlice grobe morske soli

pol žlice zelenega popra (iz kozarca v slanici)

2 žlici medu

4 velike žlice oljčnega olja

2 veliki čebuli

500 g korenja

500 g krompirja

1 manjši por

500 ml kokošjega fonda

malo peteršilja


PRIPRAVA:


Pečico najprej segrejemo na 200º C. Bedra operemo in osušimo in prerežemo na pol. V možnarju zmešamo sol, zelen poper in semena komarčka. Dobro stremo, da dobimo pasto. Limone prav tako operemo in osušimo. Eno limono ožamemo in dve žlici soka zmešamo v pasto, dodamo med in vse skupaj dobro premešamo. Dobimo gosto aromatično zmes s katero dobro natremo piščanca, posodo pokrijemo s folijo in shranimo v hladilniku čez noč. Naslednji dan 1 uro pred kuhanjem vzamemo iz hladilnika. Korenje operemo in narežemo na kolute, krompir olupimo in prav tako narežemo na večje kocke. Por operemo in narežemo na 1 cm dolge kolute. Čebulo olupimo in narežemo na večje kose. Kokošji fond vlijemo v ognjevarni lonec in malo pokuhamo. Dodamo vso zelenjavo in meso iz marinade. Vmes položimo še rezine ene limone. Pokrijemo s pokrovom in v pečici kuhamo 50 min. Postrežemo skupaj s rezino čabate in potresemo s listi peteršilja.


 
 
 

Comments


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page